Diervriendelijke wol van oude schapenrassen

Diervriendelijke wol van oude schapenrassen

Onze wollen kleding is gemaakt van wol van twee oude inheemse Indiase schapenrassen Magra en Nali. In de Thar woestijn van Rajasthan worden deze schapen al eeuwenlang gehoed door herders die een nomadisch bestaan leiden.

Anders dan bij ons, grazen deze schaapskudden vooral bladeren van struiken en bomen. 

(herder snijdt bladeren van een boom met een zeis aan het uiteinde van een lange stok)

Samenwerking met wevergemeenschappen

Het is een oude traditie dat de herders  grote sjaals van de wol laten weven door een wevergemeenschap. Deze sjaals van ongeveer 2.50 bij 1.50 meter houden de herders warm tijdens de koude nachten in de woestijn. De afmeting van deze sjaals is precies goed om er ook kleding van te kunnen maken.

Stichting zonder winstoogmerk

Vandaag de dag wordt de traditionele manier van leven van de herders bedreigd. Een stichting zonder winstoogmerk helpt de herders door wol van hen te kopen, te laten weven door lokale handwevers en op de markt te brengen. Wij kopen de wol in bij deze stichting.

Diervriendelijke wol

Deze wol is gegarandeerd 100% diervriendelijk. Bij veel wollen kleding  is dat de grote vraag. Kledingproducenten weten haast nooit waar hun wol precies vandaan komt. Met name de populaire merinowol wordt in enorme hoeveelheden op de markt gebracht, afkomstig van talloze 'farms', vaak Australisch maar ook uit de Verenigde Staten. Er zijn helaas gevallen bekend van schapenfarms waar schapen gruwelijk verminkt worden.